Przeczytaj również
Żółty ser – jeść czy nie jeść?
est bogaty w podstawowy budulec naszych kości, czyli wapń, ale też sporo w nim mniej zdrowego tłuszczu. Jedni podejrzewają go o przyczynianie się do rozwoju chorób serca, inni twierdzą, że pomaga szybciej schudnąć. Jak jest faktycznie? Jaki ser wybierać najlepiej?
Krew pępowinowa i komórki macierzyste – własciwości, zastosowanie, pobieranie oraz koszty przechowywania
Krew pępowinowa to krew, która znajduje się w pępowinie oraz łożysku po narodzinach dziecka i jest ona cennym źródłem komórek macierzystych wykazujących bardzo ważne właściwości z punktu widzenia medycznego.
Domowe sposoby na wzmocnienie odporności
Istnieje wiele naturalnych sposobów wspierających nasz układ immunologiczny, który chroni nas przed wirusami i bakteriami. Poniżej przedstawiamy kilka elementów, które pomagają wzmocnić odporność i walkę z chorobotwórczymi drobnoustrojami.